bauturi-de-nunta-helin3

15 bauturi de nunta in trenduri 2017

Deja ati depus atat de mult efort in pregatirea tuturor detaliilor pentru nunta, insa nu trebuie sa lasati etapa de a alege bauturi de nunta sa devina un gand secundar. Vinul si whiskey-ul nu trebuie sa lipseasca de pe mese nici o secunda, dar daca vreti sa iesiti cu adevarat din tipare si sa va asigurati ca invitatii vor tine minte petrecerea voastra, incercati o varietate de bauturi pentru nunta care sa asigure succesul acela de tinut minte. Cu nume inteligente si arome de sezon, retetele de cocktailuri prezentate mai jos ar putea fi acea atingere personala pe care doriti sa o adaugati petrecerii.

1. Fesh de pepene. Daca nunta are loc vara, luati in calcul utilizarea fructelor de sezon cum ar fi pepenele verde in cocktail-urile dvs. Reteta prezentata in imaginea de mai jos este o combinatie de capsuni si pepene verde, cu un strop sanatos de votca si asezonata cu busuioc proaspat, ghimbir si lime.

Foto ©Meg Smith Photography
Foto ©Meg Smith Photography

2. Bauturi cu eticheta. “Daca ti-a placut, atunci ar trebui sa-i lipesti o eticheta”. Pastrati aceasta fraza in cap in perioada in care va pregatiti de nunta si iesiti in oras cu prietenii pentru a sarbatorii. Odata ce ati gasit bautura preferata, imbuteliati-o si adaugati etichete cu „Proaspat casatoriti” sau o mica descriere care explica alegerea facuta.

Foto ©The Gemmer
Foto ©The Gemmer

3.  Sampanie si fructe. Uneori, o bautura cu semnatura se refera mai mult la garnituri decat la bautura in sine. Este si cazul acestui cocktail cu sampanie si felii de pere inmuiate in sticla,  servit cu mure proaspete.

Sursa foto: We Tie The Knots
Sursa foto: We Tie The Knots

4. Margarita Madness. Daca doriti sa o faceti cu adevarat lata, nimic nu este mai potrivit decat o portie zdravana de tequila intr-o…margarita. Nu ne putem gandi la un oaspete care se poate plange de asta!

Sursa foto: Style Me Pretty
Sursa foto: Style Me Pretty

5. Mojito de afine. Daca nu te dai in vant dupa piese vestimentare sau bijuterii pentru “ceva albastru”, atunci poate ca o bauturi pentru nunta albastra te incanta mai mult. Indraznim sa propunem o reteta diferita de mojito, cu nimic mai prejos decat cea clasica, ba dimpotriva la fel de racoritoare si delicioasa.

Foto ©Chrisman Studios
Foto ©Chrisman Studios

6. Bautura Lui si a Ei. Doar pentru ca sunteti suflete pereche nu inseamna ca trebuie sa aveti aceleasi gusturi. Va puteti exprima fiecare personalitatea prin expunerea bauturilor preferate. Nu uitati de eticheta care sa explie care a cui este favorita.

Foto ©Jeremy Harwell
Foto ©Jeremy Harwell

7. Gin infuzat cu fructe. Daca mergeti pe stilul de moda veche, mai retro, atunci nimic nu este mai potrivit decat o bautura de pe vremea prohibitiei. Va puteti prepara propriul gin prin infuzarea acestuia cu fructe. Apoi serviti-l intr-o forma mai atipica cum ar fi un platou ascuns (prohibitie, v-ati prins?).

Foto ©Ken Kienow
Foto ©Ken Kienow

8. St. Germain. Acest cocktail inspirat de St. Germain, facut cu lime, suc de afine si votca, a primit numele pe care il merita – Nunta Alba.

Foto ©White Loft Studio
Foto ©White Loft Studio

9. Infuzie de lavanda. Te casatoresti primavara? Infuzati-va sampania cu flori de lavanda adaugand o crenguta violeta fiecarei cupe, iar zona „bauturi de nunta” va fi racoroasa si savuroasa. Daca aceste crengute de lavanda se potrivesc cu rochiile domnisoarelor de onoare, puncte bonus.

Foto ©Laura Murray Photography
Foto ©Laura Murray Photography

10. Mojito cu sampanie. Acesta este unul dintre acele cocktail-uri doi-in-unul la care visezi. Domnisoarele de onoare si cavalerii pot face acum toasturile cu mojito spumant in loc sa plictiseasca cu o sampanie.

Foto ©Ruth Eileen Photography
Foto ©Ruth Eileen Photography

11. Punch cu ananas si rom. Iubitori de gusturi tropicale, acesta este pentru voi! Un bol plin cu acest punch tropical, servit in cescute de ceai, va multumi multe gusturi.

Foto ©Becky Luigart-Stayner
Foto ©Becky Luigart-Stayner

12. Mini rom si mini Cola. Poate Cuba Libre nu va spune nimic, insa daca le serviti in sticlute mici cu siguranta vei pune cateva zambete pe fata invitatilor. Si veti adauga un plus de originalitate in zona „bauturi de nunta”.

Sursa foto: The Knot
Sursa foto: The Knot

13. Martini alb-negru. Va aventurati int-o aventura eleganta? Atunci mergi pe baturi cu semnatura “alb-negru” servind martini cu masline negre.

 Sursa foto: Elegant Bride Magazine
Sursa foto: Elegant Bride Magazine

14. Fresh de zmeura. Simti fructul? Acest cocktail cu o culoare foarte vie va incanta apetitul invitatilor tai. Gustul acrisor de rubarba este perfect echilibrat de zmeura proaspata si stropii de vanilie.

Sursa foto: Golubka Kitchen
Sursa foto: Golubka Kitchen

15. Mimosas Grapefruit. Acest cocktail este potrivit pentru prima parte a zilei, sau pentru o mireasa careia care chiar ii plac bauturile de brunch. In loc de suc de portocale, folositi totusi suc de grapefruit si amestecati pana apar acele bule roz.

Sursa foto: Jelly Toast Blog
Sursa foto: Jelly Toast Blog

Ce bauturi de nunta va doriti sa aveti?