Cum sa iti alegi buchetul de flori

Cum sa iti alegi buchetul de flori

Buchetul miresei este un accesoriu foarte important, deloc de ignorat. Nu degeaba se spune ca „Diferenta este in detalii”, iar atunci cand vine vorba de buchetul de flori pentru nunta, cu atat mai mult. Avand in vedere ca este un buchet pe care il vei purta cu tine toata ziua, conteaza enorm atat aranjamentul floral, cat si rezistenta sa de-a lungul orelor.

Astfel, am conceput pentru tine cateva lucruri esentiale de care ar trebui sa tii cont, atunci cand iti alegi buchetul de flori pentru nunta.

Cum sa iti alegi buchetul de flori

1. Imbinarea elementelor

Atunci cand vine vorba de nunta, toate detaliile si elementele fac un tot, o intreaga poveste care se leaga si formeaza acest eveniment important. De aceea, atunci cand alegi buchetul de flori este bine sa ai stabilite clar restul detaliilor: tematica nuntii, rochia de mireasa, rochiile domnisoarelor de onoare. Abia apoi este indicat sa mergi la un designer florist pentru a-ti alege buchetul special.

20106305_837824949713615_2750299971143257966_n

2. Ce flori sa alegi

Nunta este acea zi importanta din viata ta care iti doresti sa fie perfecta, sa-ti amintesca cu drag de acele clipe emotionante. Astfel, buchetul si compozitia sa florala sunt la fel de importante. Florile trebuie alese in functie de insemnatate, cromatica sau sezon.

Poti alege florile in functie de semnificatia lor, de exemplu flori albe care te fac sa te gandesti la puritate, sinceritate si un nou inceput sau poti alege un buchet cu flori care iti sunt dragi. De exemplu, bujori sau crini, flori care pentru tine pot avea o semnificatie sentimentala. Daca sunt flori pe care le-ai primit de la persoana draga de-a lungul relatiei voastre, le poti incorpora in buchetul tau.

Cert este ca un buchet atent ales, iti va permite sa adaugi elemente diverse, dar complementare, care sa dea insemnatate si emotie evenimentului.

21272419_863244900504953_1690951352236892024_n

3. Marimea si forma

La punctul unu spuneam ca buchetul de flori trebuie ales abia dupa ce ne-am hotarat la o tematica a nuntii si dupa ce am ales rochia de mireasa. Revenind la ideea noastra, acum ca am stabilit florile, trebuie sa alegem o forma si o marime.

De ce sunt acestea la fel de importante? Marimea trebuie stabilita in functie de rochia de mireasa. De exemplu, daca avem o rochie care are o talie evidentiata de anumite elemente cusute sau atasate, un buchet mare de flori va ascunde aceste detalii si ele nu vor mai putea fi admirate. Intr-o situatie ca aceasta, este bine sa optam pentru un buchet mic, dar la fel de frumos si insemnat.

Niciun buchet prea incarcat nu este indicat, pentru ca il vom purta cu noi toata ziua. Astfel el trebuie sa fie frumos si usor in acelasi timp. Sa il putem cuprinde cu palma comod si sa-l putem tine in diverse pozitii de-a lungul zilei, in special daca trebuie sa ni se faca poze.

Indiferent de gusturi si buchetul ales trebuie sa fie special, pentru ca la final, daca alegeti sa-l dati mai departe catre o „viitoare mireasa” el va deveni un simbol al dragostei si al sperantelor implinite.

Pentru buchetul de flori mult visat ne gasesti la Glamour Events!