traditii-de-nunta-din-jurul-lumii-helin2

Traditii de nunta din jurul lumii

Am revenit cu alte traditii de nunta din jurul lumii. In primele doua articole am discutat despre traditii de nunta din India, Insulele Bahamas, America latina, Croatia, New Orleans si Franta. Astazi vom privi in ograda Afro Americii, Germaniei si Indiei.

Afro America – Saritul peste matura

In perioada sclaviei, juramintele de nunta si ceremoniile nu erau recunoscute pentru afro-americani, asa ca au dezvoltat un obicei in care cuplurile care isi doreau sa se casatoreasca sareau peste o matura tinandu-se de mana, pentru a reprezenta in mod simbolic noua viata spirituala pe care urma sa o petreaca impreuna. Prin saritul peste matura dupa ce sunt declarati sot si sotie la ceremonie, cuplurile moderne comemoreaza acea istorie trista.

Foto ©Clivabeth Photography
Foto ©Clivabeth Photography

Germania – Taierea busteanului

Da, stim, suna tare bizar. Insa acest obicei simbolizeaza lucrul in echipa si abilitatea de a face fata provocarilor care vor urma in viata de familie. Mirele si mireasa trebuie sa taie impreuna un bustean, in fata prietenilor, folosind un fierastrau. Ciudat, totusi!

India – Ceremonia Mehendi

In timpul acestui eveniment de pre-nunta, henna (un colorant natural si temporar) este aplicat pe palme miresei, incheieturile mainilor, brate si picioare, in modele elaborate. Procesul poate dura ore si de multe ori, initialele mirelui sunt ascunse undeva in modele pentru ca el sa le gaseasca in noaptea nuntii. (Daca nu reuseste, trebuie sa-i dea miresei un cadou.)

Tatuajele henna sunt de asemenea obisnuite pentru mirese Swahili. Ele semnifica frumusete, feminitate si vrednicie.

Foto ©IQphoto Studio
Foto ©IQphoto Studio

Care dintre aceste obiceiuri ti se pare cel mai bizar?

Te-ar mai putea interesa si:

Traditii de nunta din jurul lumii – Partea 1

Traditii de nunta din jurul lumii – Partea 2