Foto ©David Bacher Photography

Traditii de nunta din jurul lumii

Asa cum am mentionat intr-un articol anterior, revenim cu alte traditii de nunta din jurul lumii. Astazi o sa va povestim despre traditiile de nunta din fermecatorul New Orleans, frumoasa Croatie si uimitoarea Franta. Curiosi?

Croatia : prima privire

In opinia unor fotografi sau organizatori de evenimente, Croatia a inventat “prima privire”. In aceasta tara, in dimineata nuntii mirele viziteaza casa miresei pentru a duce zestrea. Socrii mici obisnuiesc sa il “fiarba” putin inainte ca mireasa sa isi faca aparitia si acesta este primul moment in care cei doi se vad in ziua nuntii. De asemenea un acordionist si un solist se plimba pe strazi cantand, anuntand astfel evenimentul. Intreaga comunitate participa la plimbarea de la casa miresei pana la locatia ceremoniei, intreg momentul fiind foarte emotionant si special.

New Orleans: a doua linie

A doua linie este o traditie din New Orleans, care pentru mireasa si ginere inseamna inceputul vietii impreuna. Ce inseamna de fapt? O formatie canta muzica live in timp ce proaspat-casatoritii danseaza de-a lungul distantei de la locatia ceremoniei la petrecere si nu oricum, ci carand umbrele colorate sau parasolare. Oaspetii ii urmeaza in timp ce flutura batiste sau servetele. Este un moment de bucurie care da tonul unei petrecere pe masura.

Foto ©J. Koteen Photography
Foto ©J. Koteen Photography

Franta: procesiunea de taiat panglici

Intr-o veche traditie din Franta cei doi iubiti se intalnesc in dimineata nuntii la mireasa acasa si de acolo, impreuna cu invitatii, pornesc spre biserica. Copii blocheaza drumul cu panglici iar mireasa trebuie sa le taie pentru a-si continua drumul spre biserica. Nu stim exact care este implicatia emotionala a acestui obicei, dar pare ca miresei i se da mai multe ocazii sa se razgandeasca sau poate ca panglicile sugereaza problemele pe care cei doi le vor infrunta in viata de familie.

Revenim in curand si cu alte traditii. Ramaneti aproape!