Foto ©Shane Shepherd

Stiati ca…

#1. Obiceiul aruncarii buchetului de mireasa si a jartelei dateaza inca din timpuri antice? Aparent in acele vremuri de mult apuse invitatii obisnuiau sa rupa bucati din voalul miresei deoarece considerau ca le va aduce noroc. Asa au aparut aceste doua obiceiuri, aruncatul buchetului si al jartelei, atat de populare in zilele noastre.

Foto ©Shane Shepherd
Foto ©Shane Shepherd

#2. O mireasa este trecuta in mod traditional pragul in bratele ginerelui fie pentru a simboliza reticenta ei de a parasi casa tatalui ei, fie pentru ca se crede ca duhurile rele plutesc peste pragul unei case iar ea trebuie ridicata la intrare pentru a fi protejata de spiritele rele?

Foto ©Chelsea Brown Photography
Foto ©Chelsea Brown Photography

#3. Papa Inocentiu al III (1160 / 1-1216) a declarat ca ar trebui sa fie respectata o perioada de asteptare intre logodna si casatorie, ceea ce a condus la aparitia inelelor de logodna si a verighetelor ca doua obiecte diferite? Prima inregistrare a unui inel de logodna cu diamant dateaza din 1477 cand regele Maximilian I al Germaniei (1459-1519) a cerut-o de sotie pe Maria de Burgundia (1457-1482) oferindu-i un diamant pentru a-si sigila juramantul.

stiati-ca-helin1
Foto ©Chelsea Brown Photography