Foto ©Jessica Reeve

10 reguli scrise in materie de nunti pe care le poti incalca

Timp de multe decenii mirilor li s-au dat liste cu “faceti asta” si “nu faceti asta”. Regulile par sa se schimbe cu fiecare sezon care trece insa sunt cateva mituri in privinta carora mirii nu trebuie sa se ingrijoreze. Pamantul nu va inceta sa se invarta si nici casnicia lor nu este sortita greutatilor. Era limitarilor pare sa fi apus, iar in cele ce urmeaza o sa vorbim despre 10 reguli scrise in materie de nunti pe care le poti incalca.

Regula #1. Nu poti vedea mirele/mireasa inainte de ceremonie

Cine a stabilit acest lucru? Daca esti un traditionalist, atunci desigur nu vei dori sa-ti vezi jumatatea inainte sa paseasca pe alee. Insa daca nu tii neaparat la acest lucru, este perfect in ordine sa nu respectati aceasta “obligatiune”. Oricum un trend care capata din ce in ce mai multa amploare este cel al fotografiilor cu prima impresie, asa ca este alegerea voastra ce anume doriti sa surprindeti.

Foto ©Disney Fine Art Photography & Video
Foto ©Disney Fine Art Photography & Video

Regula #2. Trebuie sa aruncati buchetul si jarteaua

De fapt nu trebuie sa faceti nici una dintre cele doua. Multe cupluri aleg doar sa arunce buchetul sau pur si simplu sa il daruiasca celui mai longeviv cuplu din incapere. Daca mireasa nu se simte confortabil ca ginerele sa isi vare capul sub rochie pentru a scoate jarteaua, atunci este libera sa zica pas acestui obicei.

Regula #3. Trebuie sa aveti marturii

Ghici ce! Nu trebuie! Sinceri sa fim, daca nu sunt sticlute de vin sau bomboane de ciocolata toate sfarsesc in cosul de gunoi. Asa ca oricat de mult v-ati stradui, ei bine, va fi cam in van. Si daca tineti neaparat sa va manifestati recunostinta puteti dona acei bani catre o organizatie de caritate.

Foto ©Jenna Henderson
Foto ©Jenna Henderson

Regula #4. Nunta trebuie sa fie in weekend

Din nou, cine stabileste asta? Daca iti doresti cu ardoare o anumita locatie, intr-o anumita perioada de timp, si singura data libera este in timpul saptamanii ce este mai important? Sa fiti multumiti sau sa va conformati unui obicei care nici  macar nu va apartine? Desigur, poate ca numarul invitatilor va fi influentat, dar cine trebuie sa fie prezenta va fi. Indiferent de zi.

Regula #5. Trebuie sa invitati copiii la petrecere

Nu va stresati ca veti supara pe cineva daca veti scrie pe invitatii “doar adulti”. La un moment dat in timpul nebuniei tot vei ofensa pe cineva. Insa decizia de a nu invita copiii este de fapt logica. Alcool, ore tarzii, plimbat de colo-colo, clar nu este benefic pentru cei mici. Iar daca ati trimis invitatiile din timp, parintii pot angaja bone sau ruga unul dintre bunici sa stea cu copiii.

Foto ©Shannon Michele Photography
Foto ©Shannon Michele Photography

Regula #6. Trebuie sa asiguri transportul invitatilor

Chiar daca este extrem de dragut acest lucru, nu este neaparat obligatoriu. Sa spunem ca aveti invitati din afara localitatii. Chiar daca veti inchiria un mijloc de transport (care oricum trebuie inchiriat cu ceva timp inainte de eveniment) probabil o parte dintre invitati se vor razgandi si veti sfarsi prin a plati niste bani degeaba. Asa ca vedeti daca va permiteti acest lucru, daca puteti aranja ca unii invitati sa vina impreuna, iar daca nu fiecare sa se descurce cum poate.

Regula #7. Cineva trebuie sa insoteasca mireasa spre altar

Sau poate ca nu. Daca aceasta isi doreste sa mearga singura, sau daca nu exista o persoana speciala in viata ei care sa faca acest lucru, ei bine poate face acest drum de una singura fara probleme. In plus, acele culoare sunt de obicei inguste iar daca mireasa poarta o rochie de printesa, ei bine abia va avea ea loc.

Foto ©Toto Villaruel
Foto ©Toto Villaruel

Regula #8. Iti trebuie un anumit nr. de domnisoare de onoare in functie de cati invitati ai

Acest lucru este pur si simplu fals! Lista ta de invitati ar trebui sa fie formata din persoane foarte dragi si speciale, iar daca pe lista sunt doua persoane este perfect in regula. Mai mult, daca jumatatea ta are mai multi invitati si asta este in regula.

Regula #9. Prietenul tau va fi un DJ, organizator, fotograf, etc. excelent

Am vazut aceasta greseala facuta de suficient de multe ori incat sa ne dam seama ca atunci cand iti pui prietenul sa fie DJ rezultatul poate fi un fiasco total. In primul rand vreti sa fie prezent la nunta sau nu? Evident nu isi poate indeplini si rolul de cel mai bun prieten si de DJ. L-ati invitat pentru a va fi alaturi adica pentru a se distra, nu?

Regula #10. Exista o ordine in care lucrurile trebuie sa se intample

Asta e ca si cum ai spune ca toti oamenii sunt la fel. Evident ca nu trebuie sa se aplice acest lucru! Daca tu vrei sa incepi petrecerea cu taierea tortului atunci incepe cu asta. E nunta ta, tu faci regulile, ceilalti le vor urma pentru ca nu prea au altceva de facut.

Foto ©Chelsea Brown Photography
Foto ©Chelsea Brown Photography

Spune-ne: ce regula a nuntii incalci?