Foto ©Google

Traditii de nunta din jurul lumii

Ne plac traditiile, nu-i asa? In special cele in care se arunca cu bani in poala miresei in timp ce i se pune voalul pe cap! Ei bine, ne-am gandit sa ne documentam putin si sa ne uitam in ograda vecinilor pentru a vedea ei ce traditii au. Vom porni o serie de mini-articole in care vom povesti foarte pe scurt traditii de nunta din jurul lumii.

Astazi ne uitam in ograda Indiei, a insulelor Bahamas si a Amercii Latine. Oare care dintre ele are cel mai traznit obicei?

India – Baarat. Baarat reprezinta felul in care mirele ajunge la ceremonie. In mod traditional acesta venea transportat de un elefant sau pe un cal alb, insa cum lumea s-a modernizat, se pare ca acum mirii ajung cu elicopterul,  un Segway sau o masina editie limitata. Fancy, nu?

Foto ©Gaciel Santana Photography
Foto ©Gaciel Santana Photography
Foto ©Gaciel Santana Photography
Foto ©Gaciel Santana Photography

Insulele Bahamas – Junkanoo Rush-Out. O parada a unor muzicieni costumati, oameni care merg pe picioroange, cantareti de drum, toti inarmati cu clopote. Ei ii insotesc pe miri si pe invitati pe un anumit traseu care se termina la locatia petrecerii. In mod traditional aceasta festivitate marca zilele libere pe care le primeau sclavii cu ocazia sarbatorilor de iarna. Acum reprezinta un mod energizant de a incepe petrecerea de nunta. Pentru o varianta mai linistita, mirii impreuna cu invitatii pot dansa distanta de la ceremonie la locatia petrecerii.

America latina – Hora Loca (Ora nebuna). O petrecere in cadrul petrecerii, aceasta traditie implica un grup de oameni zgomotosi care isi fac aparitia la sfarsitul petrecerii pentru ca invitatii sa plece intr-o nota energica. Cei responsabili cu atmosfera apar costumati, cu tot felul de obiecte zgomotoase si mai ales cu o energie contagioasa pe care o transmit celorlalti invitati. Ce mod mai bun de a incheia o petrecere?

Foto ©Shay Cochrane Photography
Foto ©Shay Cochrane Photography

Sunteti curiosi ce alte traditii mai exista pe acest pamant? Nu ratati urmatorul articol!