nunta-si-tehnologia-2016

Nunta tech – sau despre tehnologie in sec. 21

Pe vremuri toate lucrurile se intamplau diferit. Contractele se scriau de mana, detaliile se discutau fata in fata si nimic nu se intampla pe e-mail deoarece nu existau atat de multe dispozitive. In secolul 21 insa, lucruri stau altfel. Desigur, toata tehnologia si platformele puse la dispozitie nu pot inlocui o vizita personala la restaurantul preferat. Insa sunt cateva aspecte pe care le poti discuta mai usor prin E-mail, la telefon sau chiar pe Skype.

Adevarul este ca in era noastra ai nevoie de tehnologie pentru a castiga timp, a economisi bani si pentru a te mentine informat. In acest articol o sa discutam despre cum este folosita tehnologia pentru a organiza o nunta a la carte.

Aduna idei si inspiratie

Unul dintre principalele puncte de atractie pentru miresele in devenire il reprezinta multitudinea de idei pe care retelele de socializare o pune la dispozitie. Pentru a evita o pierdere totala prin idei si imagini frumoase, sugeram folosirea aplicatiilor Pinterest si Instagram intr-un mod strategic.

Mai intai de toate pune-ti intrebarea “Ce anume imi place la aceasta imagine?” In functie de acest raspuns vei identifica acele lucruri care iti plac si iti vei da seama ce anume iti displace. Pe masura ce se aduna mai multe imagini, identifica elementele comune – culoare, textura, starea de spirit pe care o transmit – pentru a te ajuta sa mergi in aceeasi directie din punct de vedere stilistic. Apoi clasifica. Creaza foldere pentru fiecare categorie in parte: petrecere, decoratiuni, tort, flori, make-up, etc. Selecteaza persoanele cu care iti discuti alegerile. Daca sunt prea multe, vei avea prea multe opinii si iti va fi greu sa alegi. Daca nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu tine, e posibil sa sfarsiti prin a va certa.

Gestioneaza detaliile

Sunt o multime de aplicatii care te ajuta sa ramai organizat. Investeste timp pentru a gasi modul in care te poti folosi de tehnologie intr-un mod benefic pentru tine, pentru modul in care lucrezi si pentru modul in care alegi sa comunici.

Instrumente pe care le  poti folosi pentru a te organiza:

Calendarul Google, accesibil atat de pe desktop cat si de pe un smartphone, este un instrument care sincronizeaza intreaga activitate pentru a fi usor de urmarit. Totodata trimite notificari in timp real in cazul in care programezi intalniri sau daca un contribuitor a adaugat o actualizare la ceva ce trebuia rezolvat.

Evernote este o aplicatie cu utilizare larga, care se sincronizeaza cu calendarul computerului si iti permite sa iei notite, sa faci liste, sa aduni si sa distribui detalii digitale legate de nunta. In cadrul aplicatiei poti chiar sa faci print-screen, sa distribui si sa organizezi Post-it-uri.

OneNote este ca un liant digital de planificare al unei nunta, usor de folosit, care permite sa inserarea foilor de calcul, a  imaginilor, a listelor de verificare si a notitelor luate “din mers”.

Skype sau alte servicii cu optiuni de video-chat sunt adevarate oaze de liniste pentru lucruri care trebuie stabilite la distanta. “Desi locuiam in acelasi oras, m-am intalnit cu fotograful meu pe Skype deoarece amandoi eram prea ocupati pentru a ne vedea fizic. Desigur m-a ajutat faptul ca ii cunosteam munca si stiam deja ca pe el doresc sa il angajez,” spune Elena.

Controleaza bugetul

Cel mai important aspect de care trebuie sa tii cont este faptul ca daca nu esti prea bun la a-ti gestiona bugetul in viata de zi cu zi, o aplicatie sau un tool online nu o sa te ajute prea mult. De asemenea aplicatiile nu iti spun cat de mult va costa ceva, asa ca cel mai util ar fi sa ceri sfaturi de la magazine, furnizori, prieteni, etc.

WeddingHappy 2.0 este o aplicatie de nunta ce contine o planificare completa, usor de folosit, cu o multime de instrumente ajutatoare pentru cuplurile orientate spre detalii, inclusiv optiunea de a stabili un buget.

Mint este un site popular pentru a urmarii finantele personale, cu o caracteristica utila pentru cuplurile logodite: daca tu si logodnicul sau logodnica ta ati deschis un cont de nunta comun, tot ceea ce veti cheltui va incepe sa fie clasificat.

Informeaza-ti oaspetii si pastreaza-le entuziasmul

Probabil ca deja ai inceput sa vorbesti despre ziua cea mare pe Facebook, Twitter sau Instagram. In aceste zile este important sa iti creezi propriul #hashtag de nunta, ba unele cupluri merg mai departe si isi creaza chiar si un website (nu uita sa le incluzi in invitatii). Ceea ce ar trebui sa stii este ca oamenii devin sensibili la aceste detalii si este posibil sa superi cateva personaje. “De ce nu mi-ai dat tag?/ Nu m-ai mentionat in postare…”, etc. Cel mai util ar fi sa iti creezi o lista pe Facebook cu toti invitatii si sa o folosesti la nevoie.

Aduna amintiri din ziua cea mare

Zilele in care un fotograf profesionist sau un cameraman erau singurii cu un aparat de fotografiat in mana au apus de mult. Am descoperit de curand o aplicatie geniala care iti permite sa creezi propria arhiva a nunti, unica si adaptata nevoilor tale: WedPics. Cum functioneaza aceasta aplicatie? Ei bine iti creezi propriul ID al nuntii, iti inviti oaspetii si impreuna cu acestia colectati pozele in arhiva respectiva. Suna bine nu?

Speram sa te ajute aceste sfaturi. Daca le gasesti utile, da un share sa afle si prietenii tai.