Photo ©Binky Nixon

Lucruri ciudate pe care nu le stiai despre nunti

Doza de inspiratie de astazi presupune trei lucruri cel putin bizare pe care nu le stiai (sau le stiai) despre nunti. Ia-ti cafeaua, pregateste-te sa fii surprins si spor la citit.

#1. In topul listei de astazi se afla luna de miere. Aceasta practica dateaza de acum 4 000 de ani din Babilon. Se pare ca pe vremea aceea, timp de o luna de zile de la casatorie, tatal miresei il aproviziona pe proaspatul ginere cu atat de mult mied pe cat putea acesta sa bea. Miedul fiind o bere obtinuta din miere si calendarul folosit fiind lunar, acestui obicei i se spunea „Luna de miere”.

Photo ©Arnel Hasanovic
Photo ©Arnel Hasanovic

#2. Viata in anii 1500: Cei mai multi oameni se casatoreau in luna Iunie deoarece isi faceau baia anuala in Mai si inca miroseau destul de bine. Cu toate acestea acel “destul de bine” nu era suficient de bine, asa ca miresele au inceput sa care un buchet de flori pentru a ascunde mirosul corpului.

Photo: Google Images
Photo: Google Images

#3. Inelul de logodna si vergheta se poarta pe al patrulea deget al mainii stangi deoarece se credea ca o vena a acelui deget conduce direct la inima. Vena a fost numita vena dragostei, iar scrierile timpurii privind procedura matrimoniala sugereaza ca ar fi potrivit pentru un inel de nunta sa fie purtat pe acel deget.

Photo ©KT MERRY
Photo ©KT MERRY